Kockkniv
En japansk kockkniv, gyuto, med 21 cm långt blad
Serien Komorebi är en av våra absoluta favoriter här på cleancut. Alla på bygget has stått och hållt den i handen med en tydligt känsla av att 'det här är kniven'. Vi rekommenderar!
Det har det klassiska sanjosmidet med runda former och kraftig rygg med tapering. Komorebi smids för hand i kolstålet Aogami#1 som kläds med en vacker kappa av damskusstål i järn. Finishen på det vackra damaskusbladet är relativt blank. du kan spegla dig i bladet utan problem, även om den är alltför dimmig för att kallas spegelpolerad. Det är en blank kasumi helt enkelt.
Skaftet är åttakantigt och tillverkas av magnolia, med bolster i svart buffelhorn.
Stål: Aogami#1 med damaskusstål som kappa. HRC 63-64 (EJ rostfritt)
Vikt: 201 gram
Bladhöjd: 54 mm
Bladlängd spets till häl: 215 mm
Tjocklek bladrot: 3,7 mm
Tjocklek mitten: 2,5 mm